top of page
Kaylee van Dam-60_edited.jpg
Een positieve kijk op autisme mét erkenning van de uitdagingen
Hi, ik ben Kaylee
Autismecoach voor (jong)volwassenen
Vanuit mijn ervaringsdeskundigheid en kennis van autisme (ASS) en hoogbegaafdheid (HB) begeleid ik mensen op het autismespectrum. Er zijn veel stigma's waar mensen met autisme dagelijks mee te maken krijgen. Mijn wens is om dat perspectief te veranderen, in eerste instantie in de belevingswereld van de persoon zelf. Door een positievere kijken op het leven met autisme te ontwikkelen ontstaat er meer zelfverzekerdheid en veerkracht om de uitdagingen van het autisme aan te gaan.
Kaylee van Dam-73_edited.jpg
Autismecoaching
Autisme heeft invloed op je hele leven. Het is verweven met wie je bent. Jouw autisme is een kracht, maar zeker ook een uitdaging. Ik begeleid je graag in het omgaan met de uitdagingen en het vinden van jouw unieke krachten. Je kan bij mij terecht voor bijvoorbeeld:
  • Ontdekken wat autisme voor jou betekent
 
  • Onderzoeken waar jij maskeert en hoe je meer jezelf kan zijn
 
  • Het inbouwen van meer rust en ontspanning in je dagelijkse leven
  • Vriendschaps- en liefdes relaties opbouwen, verdiepen en behouden
 
  • Je bijstaan in grote veranderingen in je leven zoals een verhuizing of een nieuwe baan
 
  • Symptomen van overprikkeling leren herkennen om meltdown, shutdown & burn-out te voorkomen
 
  • Spreken over je vermoeden van autisme en hoe met meer zekerheid een diagnosetraject aan te gaan
€65 per sessie van 50 minuten
Alle afspraken zijn online
Business Coaching voor mensen met Autisme
Een eigen bedrijf runnen met autisme kent unieke uitdagingen. Je krijgt te maken met planning, je moet overzicht kunnen bewaren, communiceren met (potentiële) klanten en jezelf kunnen 'verkopen'. Wanneer je autisme hebt werkt dit mogelijk anders dan wanneer je neurotypisch bent.

Als je neurodivers bent, mag jouw business dat ook zijn. Werk op jouw manier naar je grootste dromen toe. Een Business Coach die autisme begrijpt kan je helpen om de juiste stappen te zetten, zonder overweldigd te raken.


Na meer dan 7 jaar ervaring als ondernemer en met een Bachelor in Business op zak heb ik de kennis en ervaring in huis om jou op dit specifieke vlak te begeleiden.
Intimiteit & Seksualiteit bij Autisme
Veel mensen met autisme vinden seks en intimiteit complex. Het kan zijn dat je het heel anders ervaart dan wat je online of om je heen ziet en dat het vragen oproept.

Misschien voelt seks overweldigend door de snel veranderende sensaties in je lichaam. Misschien kan je bepaalde aanrakingen niet verdragen. Misschien begrijp je niet hoe je goed kan communiceren met je partner. 
Kaylee van Dam-59_edited.jpg
Kaylee van Dam-24_edited.jpg
Mijn verhaal

Lang deed ik mijn best om een ‘normaal’ meisje te zijn. Voor de buitenwereld was ik dat maar van binnen voelde ik me een alien. Niemand had dat door. Ik wist namelijk precies hoe ik naar de buitenwereld moest doen en hield al mijn gevoelens binnen. Als jong meisje lag ik al avondenlang huilend in bed met een hoofd vol negatieve gedachten. Elke ochtend stond ik weer op met een masker.

 

Het is niet zo dat mijn leven vóór mijn diagnoses nooit leuk was, en dat is wel eens verwarrend geweest. Want, wie ben ik dan echt? En wat is die gecreëerde identiteit, het masker?

 

Toen ik op mijn 24e de diagnoses autisme en hoogbegaafdheid kreeg viel niet ineens alles op z’n plek. Het was de start van een ontdekkingstocht naar mezelf. Tijdens drie jaar van wekelijkse therapie ontwikkelde ik het zelfvertrouwen om mezelf te zijn en vond ik de kracht om mijn leven in te richten op een manier die bij mij past.

 

Dat betekent niet dat het leven ineens simpel is. Ik ervaar nog steeds de uitdagingen van mijn autisme, maar ik ervaar óók mijn krachten en talenten. Ik geloof dat het ontmaskeren van je authentieke zelf een levenslange ontdekkingstocht is. Het is een tocht die ik leuk ben gaan vinden. Ik merk steeds weer hoe fijn het is om nóg meer mijn authentieke zelf te zijn. Het brengt me veel plezier, wat me de kracht geeft om de lastige momenten ook te accepteren.

 

Vanuit mijn eigen ervaring, en het gebrek aan ervaringsdeskundige hulp, heb ik besloten mijn autisme coach praktijk te openen. Doordat ik de juiste hulp heb gekregen, heb ik een sterke basis van zelfvertrouwen en veerkracht ontwikkeld die me helpt om het zelf te doen én om hulp te vragen waar ik dat nodig heb. Dat is wat ik jou ook gun en waar ik je met veel passie en plezier in begeleid.

Screenshot 2023-06-01 at 16.33.10.png

Contact

hello@kayleevandam.com
+31 6 83 20 60 88

Thanks for submitting!

I do my best to reply Monday to Friday. I will not be in the office on weekends or holidays. If you haven't seen a response back after 5 to 7 business days, feel free to reach out in case there was any mix up!

bottom of page